Paramétrages

donderdag, juli 27 2017

WAX Interactive Gent blijft ook
in 2017 groeien

Naar een groter kantoor voor een betere ondersteuning van haar klanten 

WAX Interactive Gent, het digitale marketingbureau van SQLI, is onlangs verhuisd naar een groter kantoor, op enkele honderden meters van het vorige. Deze verhuis was meer dan nodig om de groei van het bureau te kunnen opvangen. Tegen het eind van het jaar zal het personeelsbestand met zo een 25 % uitgebreid zijn. Daarenboven bekleedt WAX de 25ste plaats in de top 100 van digitale marketingbureau’s in België. Een mooie prestatie, dankzij een doordachte shift van webbureau naar allround digital marketing agency. 

Verhuis naar Huize Minne

WAX Interactive, het digitale marketingbureau van SQLI, de Europese groep gespecialiseerd in connected experience, heeft onlangs haar intrek genomen in de lokalen van Huize Minne. Deze verhuis was nodig, omwille van de continue groei van het bureau. “In het begin van dit jaar zijn we gestart met ongeveer 30 medewerkers, tegen het einde van 2017 verwachten we met 40 te zijn,” zegt Brecht Malfait, Agency Director van WAX Interactive Gent. Om deze personeelsgroei van 25 % te kunnen realiseren, is WAX op zoek naar verschillende digitale profielen. “We zijn volop aan het recruteren. We zijn vooral op zoek naar experts in social media, community managers en ervaren digital project managers.

Hoewel WAX Gent relatief klein is in vergelijking met sommige andere spelers op de markt, is dit niet meteen een nadeel. Hierdoor staat flexibiliteit voorop en kan er snel geschakeld worden tussen verschillende projecten. Door de horizontale structuur hebben de medewerkers ook een directe relatie met het management. Dankzij verschillende opleidingen, kunnen de medewerkers van WAX steeds de nieuwste trends op de voet volgen en deze kennis vertalen in mooie projecten. “WAX Gent is het enige bureau in België dat Drupal 8 gecertificeerd is,” verklaart Brecht, “Voorts hebben wij ook enkele mensen in huis die Google AdWords certified zijn. In het totaal hebben we 15 certificaten, iets waar we zeker trots op mogen zijn.

Een gestage groei, ondanks de economische omstandigheden

De laatste jaren ging het in de marketingwereld niet altijd even gemakkelijk en de digitale bureau’s hadden hard te lijden onder de economische conjunctuur. Toch heeft WAX zich kunnen handhaven. Het realiseerde in 2016 een groei van om en bij de 20 % en behoort tot een van de sterkste groeiers in België. Dit blijkt uit een ranglijst die Digimedia eerder dit jaar publiceerde. In deze lijst bekleedt WAX de 25ste plaats en laat het enkele ronkende namen uit de marketingwereld ver achter zich. “Wij hebben ons sterk kunnen houden omdat wij zeer graag inspelen op het creatieve en steeds op zoek gaan naar nieuwe invalshoeken,” zegt Brecht.

WAX Interactive kon dit jaar alvast Lexus, Toyota en Suzuki tot haar klanten rekenen voor de creatie van online marketingcampagnes en lead generation. Voor Lexus ontwikkelde het zelfs een nieuwe api die Facebook rechtstreeks linkt aan het CRM-systeem van de klant, zodat nieuwe gegevens automatisch kunnen worden opgehaald. “Ook in de food en immo sector konden we werken voor enkele mooie namen zoals Elvea, Imperial, Maggi, Beefeater, Ibis en Sea Coast,” vervolledigt Brecht.

Van webontwikkelaar naar allround digital marketing agency

Toen WAX Interactive in 1999 werd opgericht, was het de bedoeling om volop in te zetten op webontwikkeling. 18 jaar later is WAX geëvolueerd naar een allround digital marketing agency. “Een website alleen is zeker niet meer voldoende, vandaag moeten bedrijven vooral inzetten op een juiste mix van social media en andere marketingtools,” zegt Brecht. Social selling is tegenwoordig een hot topic geworden. Via goed doordachte online marketingcampagnes worden klanten verbonden met producten en merken. Daarbij gaat het niet alleen meer over het product. Het is vooral de bedoeling om brand awareness te creëren en de consumenten een unieke ervaring te bezorgen. “We zien bij onze klanten dat het loont om te investeren in storytelling. Het gaat niet alleen meer over het product op zich, maar veeleer over de mogelijkheden die het kan bieden voor de consument. Voeg daar nog de juiste emoties aan toe en we kunnen spreken over een succesvolle online campagne,” besluit hij.

  • Deel
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin