Paramétrages

donderdag, juli 27 2017

Pizza Hut en food bloggers werken samen
om nieuwe pizza’s te creëren

WAX Interactive inspireert en begeleidt de creatie van nieuwe recepten

Onder begeleiding van Wax Interactive ging Pizza Hut België de afgelopen maanden aan de slag met enkele gerenommeerde foodbloggers voor de zoektocht naar een nieuw pizza recept. Vrijdag 23 juni presenteerden de foodbloggers hun pizza creatie tijdens een ‘Pizza Atelier’. Het winnende recept wordt later dit jaar gelanceerd op de menukaart.

Pizza’s uit alle hoeken van de wereld

WAX Interactive nam het initiatief en nodigde enkele foodbloggers uit om na te denken over een aantal nieuwe pizzarecepten. Elke blogger kreeg hierbij een bestemming toegewezen ter inspiratie, met name New York, Italië, Griekenland, Mexico en India. Op basis van de typische ingrediënten van het desbetreffende land konden ze zich inspireren voor het nieuwe pizza recept. Vrijdag 23 juni presenteerden de 5 foodbloggers hun creatie voor de vakjury van Pizza Hut tijdens het “Pizza Atelier”.

Verder zette Wax een campagne op waarbij consumenten op www.wanderhut.be op zoek konden gaan naar hun favoriete reisbestemming en zo kans maakten op de reis van hun dromen. Vijf finalisten werden zo gelinkt aan de bloggers op basis van hun favoriete bestemming.

De vinger aan de pols in de foodsector

Het is voor een merk als Pizza Hut uiterst belangrijk om steeds nieuwe en innovatieve foodtrends in de foodsector op te volgen. Trends gaan en komen zeer snel en foodbloggers staan hierbij meestal op de eerste rij. Daarom leek het ons interessant om hen te betrekken in het creatieve proces bij het creëren van nieuwe pizza recepten.“ Aldus Chantal Hanot, marketing director voor Pizza Hut België.

De jury selecteerde het Mexicaanse pizzarecept van Manon Van Aerschoot (foodblog “Macaron Manon”) als winnaar tijdens het “Pizza Atelier”. Zij wint hiermee een reis naar Mexico, aangeboden door Connections.  “Het was een hele uitdaging maar ik vind het super dat een internationale keten als Pizza Hut zich laat inspireren door foodbloggers. Wij volgen alle trends op de voet en het is heel fijn als wij dan op onze beurt kunnen samenwerken met bedrijven." aldus Manon.

Het Mexicaanse pizza recept van Manon wordt gelanceerd bij Pizza Hut België vanaf 29 augustus en zal gedurende 2 maanden te verkrijgen zijn. Bekijk de aftermovie via:

NL: https://www.youtube.com/watch?v=XAbl9F-S1f4

FR: https://www.youtube.com/watch?v=Zj672pqWDLQ

De deelenemende food bloggers op een rij

 

WAX Interactive, de expert op het gebied van food marketing

WAX Interactive is gespecialiseerd in het bedenken van creatieve marketingcampagnes voor bedrijven in de food sector. Deze expertise gaat veel verder dan enkel het bedenken van online campagnes. Zoals voor Pizza Hut, probeert WAX niet enkel om brand awareness te creëren, maar wil het ook emotie creëren, consumenten samenbrengen rond het merk en hen een unieke experience bezorgen. WAX begeleidt ook andere grote merken zoals Elvea, Maggi (groep Nestlé), Chavroux, Belorta, Lima Bio Food, Imperial, Inex, Hépar (groep Nestlé), Jameson, Beefeater, etc. 

  • Deel
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin